onsdag 8. april 2009

Påske i Raulandsfjellene

Telemark har fantastiske forutsetninger for en påskeutflukt, og for meg er Rauland stedet å reise til. Selv om det har poppet opp den ene hyttegrenden etter den andre de siste årene, får man liksom følelsen av å være på fjellet. Det er nok av steder hvor man har alle bekvemmeligheter, nesten som hjemme, men da er det ikke noe poeng å reise bort. Hyttetur er køyeseng, ludo og appelsiner i solveggen, ikke Peppes Pizza levert på hyttedøra.
Rauland har blitt større, hyttene er fler, men det er fortsatt plass til å gå i fred og nyte naturen.

Vi holder til ikke så alt for langt fra Vierli. Her er det virkelig blitt et eldorado for barn... og for voksene. Barnebakke med aktiviteter for de minste, lavo, snøhule, lekeplass med trampoline og hoppeslott. Etter en tur i blåløypa er det deilig å sette seg ned her å spise litt mens ungene får utfolde seg. En påsketradisjon har også blitt å nyte den første utepilsen her, mens man dovent skuer utover de snøkledte fjellene i det fantastiske panoramaet som bretter seg ut foran en.

I år skal jeg en tur i slalombakken med eldstemann, og vi har bestemt oss for å teste det nye anlegget i Holterdalen. Bakkene er brede og flotte for en som nettopp har begynt og en som ikke har stått på lenge. Har prøvd å overbevise mellomstemann også men han er ennå skeptisk til nedoverski. Det er definitivt mange muligheter for alpint i Rauland hvor man kan bruke heiskortet sitt på samtlige heiser fra Holterdalen til Vierli. Praktisk om man vil variere vanskelighetsgraden.

Det er mye å finne på for store og små i Rauland. Man har tilgang på alt fra flotte snowboard anlegg og kjelkebakke på Vierli via flotte langrennsløyper i Silkedalen til store alpinannlegg i ved Rauland Skisenter. Her finnes ingen unnskyldninger for å kjede seg. Og skulle været svikte finnes det jo ludo...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar